Apple iPad 6

Alle info over de nieuwe iPad

iPad 6 op Sapphire materiaal

Nu de iPad Air inmiddels in de schappen ligt en zorgt voor een gezonde voeding wereldwijd vanuit de Apple Stores  is de aandacht inmiddels verschoven naar de nieuwe geruchten omtrent de plannen van de nieuwe opvolgers van het bedrijf.  Als de nieuwe iPad 6 en de iPad 2 Air uit zullen komen, zal dat naar alle waarschijnlijkheid gebeuren met een geheel nieuwe display technologie.

Onlangs zijn er enkele zeer interessante details bekend geworden omtrent de vorm van een nieuwe partnerschap tussen Apple en het relatief onbekende GT Advanced Technologies. Deze laatste mag dan op dit moment wereldwijd misschien nog geen begrip zijn, maar dat zou zomaar in afzienbare tijd wel eens kunnen veranderen zodra de consument beseft dat dit het bedrijf achter het sapphire materiaal is dat Apple gaat gebruiken in hun toekomstige iPad lijn.

In navolging op de geruchten heeft Apple inmiddels de samenwerking met GT Advanced Technologies bevestigd. Deze bevestiging is direct van negatieve invloed op de huidige Apple display partner Corning welke vooral bekend is als fabrikant van het bekende Gorilla Glass materiaal.

De nieuwe deal tussen Apple en GT zorgt ervoor dat Apple zal worden voorzien van de nieuwste sapphire componenten, waardoor het een veilige gok lijkt te zijn om te concluderen dat de nieuwste iPad en andere nieuwe apparaten direct van deze technologie zal zijn voorzien.

Gezien het feit dat voor de Touch ID home-knop al sapphire materiaal is gebruikt, lijkt het een logische stap voorwaarts voor Apple om het gebruik van sapphire voor het gehele beeldscherm in te gaan zetten.

Misschien wel het grootste nieuws uit deze deal is dat Apple een nieuwe vestiging wil gaan bouwen in Arizona, welke gespecialiseerd zal zijn het vervaardigen van deze op sapphire gebaseerde displays.

Category: iPad 6