Apple iPad 6

Alle info over de nieuwe iPad

Apple iPad met groter scherm komt pas later in 2014

Dat de Apple iPad een enorm verkoopsucces is, staat buiten kijf. Vooral de nieuwe Apple iPad Air breekt alle records op dit moment. Vorig jaar kwam Apple nog een kleinere variant, de iPad Mini, door het scherm kleiner te maken dan de standaard 9,1 inch van dat moment. Het lijkt er echter veel op dat Apple op dit moment achter de schermen druk bezig is met een nieuwe variant iPad, en dan zelfs eentje met een veel groter scherm. Van verschillende kanten lekt er steeds meer informatie over een iPad met een 12,9 inch groot scherm. De bedoeling van Apple hiermee is om de verschillen met de MacBook Air kleiner te maken en zelfs te gaan concurreren met de PC en de laptop. Volgens eerdere geruchten zou het de bedoeling zijn om begin 2014 de nieuwe iPad 6 te lanceren, maar dat zal zoals het er nu naar uitziet niet voor het einde van 2014 worden.

Twee formaten

Op dit moment is de iPad verkrijgbaar in 2 verschillende formaten. Eentje met een groter scherm die uitstekend geschikt is om bijvoorbeeld te surfen op internet, en eentje van een compacter formaat om overal gemakkelijk mee naar toe te kunnen nemen. De standaard formaat voor een iPad of tablet is op dit moment 9,7 inch, iets wat de eerste iPad had en de iPad Air ook heeft. De Apple Mini heeft een formaat van 7,9 inch, waardoor het bijvoorbeeld gemakkelijk in de binnenzak van een jas past.

Derde formaat: 12,9 inch

Op dit moment schijnt Apple bezig te zijn met een derde formaat, een beeldscherm met een diameter van 12,9 inch, vergelijkbaar met de MacBook Air of een kleine MacBook Pro. Dit betekent een enorme stap voor Apple, als alle geruchten waar blijken te zijn. Is dit daadwerkelijk nog een iPad of is het een crossover tussen een laptop en een tablet? De komende maanden zal het uitwijzen.

Category: iPad 6